Αδιαμφισβήτητα το ψωμί καταναλώνεται σε καθημερινή βάση από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και αποτελεί μια από τις βασικότερες πηγές ενέργειας του οργανισμού, καθώς έχει υψηλή διατροφική αξία και περιέχει μια καλή ποσότητα υδατανθράκων. Για να δούμε πιο προσεκτικά τη διατροφική αξία του ψωμιού έχει νόημα να γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι το ψωμί, με την πιο απλή του ζύμη να προέρχεται από αλεύρι και νερό. Τα άλευρα όμως που θα αξιοποιηθούν είναι και αυτά που καθορίζουν την τελική θρεπτική του αξία, δίνοντάς μας επιλογές για όλα τα γούστα. Έτσι λοιπόν κι εμείς, στο πλαίσιο του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων», την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης, επισκεφθήκαμε το φούρνο του χωριού για να ενημερωθούμε για την παρασκευή και τη θρεπτική αξία του ψωμιού. Στη συνέχεια φτιάξαμε ζυμάρι και πλάσαμε κουλούρια Θεσσαλονίκης. Η εμπειρία ήταν μοναδική, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν και κατάλαβαν πως η παρασκευή αυτού του πολύτιμου αγαθού δεν είναι κάτι που γίνεται χωρίς κόπο και μόχθο και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε πολύ τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του φούρνου της Καλλιμασιάς «Δύο Μύλοι» για τη ζεστή φιλοξενία και την άρτια ενημέρωση.



Views: 17